Hozzávalók:
4 tojássárgája
120 g porcukor
1 mk. őrölt fahéj
500 g natúr tejszínes krémsajt (mascarpone)
1 dl erős feketekávé
1/2 dl rum
300-350 g babapiskóta
1 ek. kakaópor
Elkészítés:
1, A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral és a fahéjjal. Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém.
2, Erős feketekávét főzünk, mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot, és gyors mozdulatokkal, hogy el ne ázzanak, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat. Egy sort lerakunk egy 24-26 cm átmérőjű porcelántál aljára, az oldalát pedig félbetört babapiskótákkal rakjuk ki. Rásimítjuk a krém felét, aztán ismét a kávéba forgatott babapiskóta következik, végül a maradék krém.
3, A tálat letakarjuk fóliával és 5-6 órára hűtőbe tesszük (legjobb ha áll egy éjszakát)
4, Szeletelés előtt vastagon meghintjük kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése