2018. április 2., hétfő

Mákos- meggyes- rumos mazsolás rétes


Hozzávalók 4 rúd réteshez:
8 réteslap
olaj a lapok megkenéséhez
1 üveg meggybefőtt
rumba áztatott mazsola
300 gramm darált mák
100 gramm porcukor
2 cs. vaníliás cukor
Tejföl
ízlés szerint fahék
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
1. A mákot a porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és annyi tejföllel kikeverjük, hogy ne legyen folyós.
2. Konyharuhára leterítünk egy lapot, megkenjük olajjal, ráterítünk még egy lapot, erre ráhelyezzük a mákot, ízlés szerint meggyel, rumos mazsolával megszórjuk, amit a töltelékbe nyomkodunk. Feltekerjük és sütőpapírra helyezzük. A maradék 6 lapból ugyanígy elkészítjük a 3 rúd rétest.
3. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, amikor kihült, porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése