2018. május 22., kedd

Túrótorta á la Zsuzsi



Piskóta hozzávalói:
7 tojás, 7 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só

Elkészítés
1.      Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
2.      A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
3.      A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót . Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot  kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
4.      Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
5.      Következik a liszt hozzáadása. A  lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral, majd hozzászitáljuk a tojásfehérjés masszához és óvatos mozdulatokkal belekeverjük, hogy a hab nem törjön össze.
6.      A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
7.      10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.

A túrókrémhez

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsart citromlét. Az epret alaposan megmossuk, majd egy villával összetörjük, és ezt is hozzáadjuk a túróhoz. A cukrászhabból vagy növényi tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túrós keveréket.
Piskótát 3-ba vágjuk, mindegyik réteget megkenjük a túrókrémmel. Tetejét eperrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése