2018. október 24., szerda

Marcipános-gesztenyekrémes torta



Piskóta hozzávalói:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só

Elkészítés
1.      Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
2.      A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
3.      A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót . Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot  kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
4.      Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
5.      Következik a liszt hozzáadása. A  lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
6.      A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
7.      10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.

Gesztenyekrém:
50 gramm mascarpone
3 csomag gesztenyemassza
500 ml Hulala

A mascarponét habosra keverjük a gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a felvert Hulalát. A piskótát három részre vágjuk megtöltjük a gesztenyekrémmel, úgy, hogy az oldalára és a tetejére is maradjon. Végül kinyújtunk 300 gramm marcipánmasszát (Dr. Oetker), rásimítjuk a tetejére és marcipánfigurákkal (Szamos) díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése