2019. március 9., szombat

Meggylekvárral töltött marcipános répatorta



Hozzávalók:
  • 2 közepes nagyságú sárgarépa
  • 3 tojás
  • 175 ml olaj
  • 200 g porcukor
  • 100 g apró darabokra vágott dió
  • 200 g finomliszt
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1,5 kiskanál fahéj
  • csipetnyi só
Továbbá:
  • 1 üveg meggylekvár
  • Marcipánmassza
Elkészítés 

  1. A répákat alaposan megmossuk és a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük.
  2. A tojásokat egy tálban felverjük. Az olajat és a cukrot egy tálba öntjük  és fakanállal 1 percig keverjük.
  3. Szüntelen kevergetés mellett hozzáadjuk a felvert tojásokat, a reszelt répát, az apróra vágott diót.
  4. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, ízesítjük fahéjjal, csipetnyi sóval, és finoman összedolgozzuk.
  5. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. A tortát 10 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, azután késsel körbe vágva rácsra borítjuk.
  7. Ha a torta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük meggylekvárral. A tetejét sütiformával kiszúrt marcipánnal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése