2019. április 20., szombat

Gundel palacsinta

Hozzávalók:

250 g liszt
3 egész tojás
fél liter tej
fél dl olaj a tésztába

olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy mély tálban csomómentesre elkeverjük a lisztet, a tojásokat, az olajat, és egy csipet sót, majd apránként hozzáadva a tejet. A palacsintatésztát 1 óráig pihentetjük. Serpenyőt megkenjük kevés olajjal és egy kisebb merőkanálnyi tésztát öntünk bele, és megsütjük. Tortakés segítségével megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. 

A darált diót összekeverjük cukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával és felfőzzük a tejben. Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel (rumos mazsolát is szórunk bele). 1 tábla étcsokit cukorral, vaníliás cukorral, 2 dl tejjel és rummal feolvasztjuk. 2 tojássárgáját 1 evőkanál liszttel és 1 dl tejjel külön edényben kikeverjük. Hozzáöntjük a gőzfürdőn lévő csokoládéhoz és felforraljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése