Omlós, puha, mennyei túró töltelékes batyuk.
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
40 dkg liszt
1 db tojás
4 evőkanál cukor
1 cs. porélesztő
1,5 dl langyos tej vagy langyos víz
30 gramm olvasztott vaj
2 csipet só
A langyos tejbe/vízbe egy evőkanál cukorral felfuttatjuk a porélesztőt, a többi hozzávalóval együtt dagasztógépben kidagasztjuk a tésztát és hagyjuk 1 órát kelni. Ha túl lágy a tészta lisztet adunk még hozzá. Egy puha, de nem ragadós, könnyű tésztát kell kapnunk.
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ:
25 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
1 bio citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
2 tojás
1.5 evőkanál búzadara
Kenéshez 1 tojásra lesz szükségünk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikeverjük. Ehhez hozzáforgatjuk a felvert habot.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, túrót halmozunk a közepére. A négyzetek sarkait jól összecsippentjük középen. Felvert tojással lekenjük a batyukat és hagyjuk még a sütőpapíron 15 percet kelni. 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése