2015. december 27., vasárnap

Mézes krémes (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes)

  • Hozzávalók a tésztához (normál tepsi méret):
15 dkg darált dió
15 dkg darált mandula
15 dkg rizsliszt
3/4 csomag sütőpor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
6 dkg olvasztott kókuszolaj
12 dkg méz
1,5 dl laktózmentes tej
1 teáskanál fahéj

A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk és másfél órát a hűtőben pihentetjük. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk őket és egyesével 10 perc alatt készre sütjük őket. Fontos, hogy mind a három tésztát ugyanakkorára nyújtsuk ki. Vigyázzunk, mert hamar megég.

  • Krémhez:
1,5 csomag  gluténmentes vaníliás pudingpor 
9 dl laktózmentes tej
20 dkg laktózmentes vaj
Norbi update Lovely Sweet ízlés szerint

A pudingot megfőzzük a tejjel és az édesítővel, kihűtjük. A vajat krémesre keverjük, majd hozzáadagoljuk a kihűlt pudinghoz. Ízlés szerint édesítjük. A hűtőben pihentetjük.
  • Baracklekvár
  • Csokimázhoz:
7 dkg kókuszolaj
7 dkg kakaópor
édesítő

Gőz fölött megolvasztjuk a kókuszolajat, belerakjuk a kakaóport és az édesítőt. Ha túl fő, csomós lesz, ezért nagyon kell vele sietni.

Lerakunk egy lapot, megkenjük baracklekvárral (az üveg fele), a baracklekvár tetejére rakjuk a krém felét, elsimítjuk, és jön a következő lap. Ezt ugyanúgy megkenjük a másik fele lekvárral és a maradék krémmel. A tetejére csokimázat öntünk. Fontos, hogy a sütemény egy éjszakát álljon a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése