2016. április 30., szombat

Házi hamburger (glutén, tej és szójamentes)


A hamburger buci receptjét az alábbi linken találjátok meg. Golyókat formálunk, majd kilapítjuk. GM zabpelyhet használjunk!!  http://rekabalko.blogspot.hu/2016/04/zabpelyhes-bagett.html


Hozzávalók a húspogácsához:
fél kg darál sertés dagadó
só, bors
mustár, ketchup
1 tojás
kis fej hagyma
GM zsemlemorzsa, olaj

paradicsom
uborka
lilahagyma
ketchup
mustár
saláta
toast sajt

Elkészítés:
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az 1 tojást 2 evőkanál mustárt, 3 evőkanál ketchupot, az apróra vágott vöröshagymát, és annyi gm zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl laza. 1 órát pihentetjük a hűtőben. Utána kerek húspogácsákat készítünk.  Kis olajat öntünk teflonos sütőbe és mindkét oldalát a húsnak 8 percig sütjük. A Hamburger bucikat kettévágjuk( előtte mikróban felmelegítjük) és ízlés szerint tehetünk bele salátát, paradicsomot, uborkát, lila hagymát, sajtot, ketchupot, mustárt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése