2014. január 16., csütörtök

Almás-diós rakott palacsinta


Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg finomliszt
3 tojás
6 dl tej
2 evőkanál olaj
csipet só

A töltelékhez:

kb. 30 dkg darált dió
1 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
6-7 nagy alma, cukor, fahéj
vaj a tál kikenéséhez


Elkészítés:
A palacsinta tészta elkészítése: A tojásokat felütjük egy mély tálba, hozzákeverjük a hideg tejet, az olajat, a sót. Állandó keverés közben apránként beleszórjuk a lisztet, hogy a tészta ne csomósodjék össze. A tésztát fél órára pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat.

Az almákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Cukorral és fahéjjal megpároljuk. A vaníliás pudingból 7dl tejből folyósabb pudingot főzünk. Egy nagyobb sütőtálat (ld. kép) kikenünk vajjal. Az aljába rakunk egy palacsintát, megkenjünk vaníliás pudinggal és megszórjuk dióval, ezt letakarjuk egy palacsintával, melyre ráhalmozzuk a párolt almát, és megcsurgatjuk egy kis pudinggal. A sort így, felváltva folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelék. A tetejét megkenjük pudinggal, megszórjuk dióval, és 25 percre előmelegített sütőbe tesszük. Miután kihűlt teljesen, tegyük fél napra a hűtőbe, hogy szépen szeletelhető legyen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése