Hozzávalók:
15 dkg vaj
0,25 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
15 dkg háztartási
keksz
2-3 evőkanál kekszpor
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál rum
A tetejére:
15 dkg fehér csokoládé
mandula
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal, a tejszínnel és a porcukorral
felolvasztjuk, simává, egyneművé keverjük. A kekszeket 4 darabra tördeljük majd
belekeverjük a csokis alapba, majd végül hozzáöntjük a lecsepegtetett meggyet. Ha már nehezen keverhető, zárjuk el és háztartási fóliával bélelt 20 centis tortaformába
nyomkodjuk,majd kihűtjük. A tetejére a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, és megszórjuk mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése