2014. január 26., vasárnap

Csupa csokis keksztorta





Hozzávalók:
30 dkg kakaó vagy étcsokoládé (50%-os)
15 dkg vaj
0,25 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
15 dkg háztartási keksz
2-3 evőkanál kekszpor
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál rum

A tetejére:
15 dkg  fehér csokoládé
mandula

Elkészítés:
A csokoládét a vajjal, a tejszínnel és a porcukorral felolvasztjuk, simává, egyneművé keverjük. A kekszeket 4 darabra tördeljük majd belekeverjük a csokis alapba, majd végül hozzáöntjük a lecsepegtetett meggyet. Ha már nehezen keverhető, zárjuk el és  háztartási fóliával bélelt 20 centis tortaformába nyomkodjuk,majd kihűtjük. A tetejére a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, és megszórjuk mandulával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése