Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 dl tej
4 dkg élesztő
fél evőkanál cukor
langyos víz
1 evőkanál olaj
só
A tészta elkészítése:
Házi pizzaszósz:
A hagymát lepirítjuk, hozzáöntjük a fokhagymát majd a paradicsompürét, pici vizet és oregánóval, bazsalikommal, cukorral ízesítjük.
Feltét:
sonka
szalonna
3 db paradicsom
50 dkg brokkoli
kukorica
lilahagyma
póréhagyma
reszelt sajt
50 dkg liszt
1 dl tej
4 dkg élesztő
fél evőkanál cukor
langyos víz
1 evőkanál olaj
só
A tészta elkészítése:
A fél evőkanál cukrot a tejhez öntjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Fél órát hagyjuk kelni. Mikor megkelt a tészta, két részre vágjuk és gombócokat formázunk belőle. Kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük a pizzaszósszal és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük, hogy a tésztája aranybarna legyen.
Házi pizzaszósz:
A hagymát lepirítjuk, hozzáöntjük a fokhagymát majd a paradicsompürét, pici vizet és oregánóval, bazsalikommal, cukorral ízesítjük.
Feltét:
sonka
szalonna
3 db paradicsom
50 dkg brokkoli
kukorica
lilahagyma
póréhagyma
reszelt sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése