2014. február 4., kedd

Házi pizza






Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
1 dl tej
4 dkg élesztő
fél evőkanál cukor
langyos víz
1 evőkanál olaj


A tészta elkészítése:

A fél evőkanál cukrot a tejhez öntjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Fél órát hagyjuk kelni. Mikor megkelt a tészta, két részre vágjuk és gombócokat formázunk belőle. Kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük a pizzaszósszal és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük, hogy a tésztája aranybarna legyen.

Házi pizzaszósz:

A hagymát lepirítjuk, hozzáöntjük a fokhagymát majd a paradicsompürét, pici vizet és oregánóval, bazsalikommal, cukorral ízesítjük.


Feltét:

sonka
szalonna
3 db paradicsom
50 dkg brokkoli
kukorica
lilahagyma
póréhagyma
reszelt sajt













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése