2023. június 10., szombat

Fahéjas csiga








Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg Ráma
1 db tojás
csipet só

A töltelékhez:
15 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
3 tk. fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a kristálycukros tejben. A lisztet, a Rámát, a tojást, a csipet sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrom. Melegen hagyom, hogy a duplájára keljen. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a kakaóval elkeverem.  A tésztát kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom a porcukros fahéjjal és feltekerem. 4 cm vastagságúra vágom a csigákat. Sütőpapírra teszem őket, és addig sütöm, amíg a hústűn nem marad tészta.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése