Piskóta hozzávalói:
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A tésztához a tojásokat válaszd szét. A
sárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral keverd krémesre. A
fehérjéből kemény habot készíts, folyamatosan hozzáadva a maradék
cukrot. Keverd egybe őket. A lisztben keverd el a sütőport. Tedd bele a
masszába a sütőporos lisztet. A
sütőben 180 fokon kb 20-30 percig sütöm, de tűpróbaszerűen érdemes
sütni.
Grillázsos tészta hozzávalói:
3 tojás
8 dkg cukor
3 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
10 ml víz
5 dkg liszt
5 dkg grillázs
1 ek olaj
Grillázs elkészítését itt találjátok meg: http://rekabalko.blogspot.hu/2014/09/grillazs.html
A grillázslaphoz a tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat cukorral, a dióval, a fahéjjal és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a grillázst,a lisztet, majd beleforgatjuk fakanállal óvatosan a fehérjehabot, végül az olajat. Ezt a masszát is bélelt aljú kapcsos tortaformában süssük 170 fokon, kb 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült e a tészta.
A krém hozzávalói:
3 dl tej 6 evőkanál porcukor 3 evőkanál kakaópor 2 tojás sárgája 3 evőkanál liszt 30 dkg vajLefőzött kávé ízlés szerint adagolva
A puha vajat és a cukrot habosra
keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Ezt félreteszem. Egy másik
tálban a 2 tojássárgáját egy nagyon pici cukorral, a liszttel és a
tejjel csomómentesre keverem. Ezt gőz fölött sűrű krémmé főzöm, majd
kihűtöm. Mikor kihűlt hozzáadom a kakaós vajhoz. Ehhez a krémhez ízlés szerint adagoljuk a kávét. Én 3 dl kávét adtam hozzá, de ez függ a minőségétől. A sima piskótát kettévágom, és így a három piskótát megtöltöm a krémmel és megszórom grillázzsal. Úgy osszuk szét a krémet, hogy a tetejét és az oldalát is be tudjuk fedni.
Végül megszórom grillázzsal, oldalát mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése