2015. november 11., szerda

Mindementes mennyei isler házi meggylekvárral


Hozzávalók 18 közepes méretű islerhez:

150 g darált dió
100 g őrölt kókuszreszelék
4 evőkanál rizsliszt
100 g olvasztott kókuszzsír
csipet só
2 tojás
3 ek méz
3 ek eritrit
1 citrom reszelt héja

Házi meggylekvár: 500 g fagyasztott meggyet ízlés szerint mézzel fél óra alatt lekvárrá főztem, akkor jó, ha elfő a leve és ragacsos állagú anyagot kapunk.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, folpackba tekerjük és a hűtőben 45 percig pihentetjük. A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk (érdemes több gombócot formálni, és több részletben nyújtani, mert a lágy tésztával így könnyebb bánni) Korongokat szaggatunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 5 perc alatt, míg aranybarna nem lesz a széle előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, megtöltjük meggylekvárral.

Elkészítjük a csokimázt:
2 evőkanál kókuszsírt gőz fölött felolvasztunk, annyi kakaóport (Kb 4-5 ek) beleteszünk, hogy egy folyósabb, kenhető csokimázt kapjunk, pici mézzel édesítjük. Nagyon fontos, hogy ne forrjon fel a krém, mert különben  becsomósodik!!!!

Az islereket rácsra tesszük és leöntjük a mázzal, megszórjuk mandulával. Hideg helyen hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Másnap a legfinomabb!!!

Mennyei!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése