2016. február 21., vasárnap
Meggyes habos (glutén és tejmentes)
Piskóta hozzávalói:
5 db tojás
5 evőkanál Naturbit vagy Alfa mix liszt
2 lapos evőkanál eritrit és sztevia alapú édesítőszer
fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojások fehérjéjét kemény habbá vertem az édesítőszerrel, majd tovább vertem az egyesével hozzáadott tojások sárgájával. Ehhez hozzákevertem fakanállal a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsül. (tűpróbával lehet ellenőrizni)
Meggyes réteg hozzávalói:
1 csomag Haas vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítőszer vagy cukor
1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A pudingport elkeverem a meggybefőtt levével, édesítem (fél liter, ha nincs ennyi az üvegben vízzel kipótoljuk) és sűrűre főzöm. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a meggyet.
Pudingos réteg hozzávalói:
1 csomag Haas vaníliás pudingpor
fél liter rizstej
ízlés szerint édesítőszer vagy cukor
A pudingot a szokásos módon megfőzöm.
Összeállítás:
A piskótát félbevágom, egyik felét megkenem a meggyes réteggel, majd a pudingos réteggel. Erre ráteszem a piskóta másik felét és 2 dl felvert Hulalával befedem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése