2018. február 20., kedd

Mákos guba torta madártej krémmel




  • Tortaalaphoz:
  • 8 db kifli 
  • 1 l tej
  • 3 db tojássárga
  • 5dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
A kifliket felkarikázzuk. A tejet összemelegítjük a vajjal. A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük és alacsony lángon a vajas tejbe öntjük és pár percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit. A torta formát kikenjük vajjal. A mákot összekeverjük a porcukorral és a kiflikkel összeforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába és ráöntjük a tejes folyadékot, a tetejére öntjük az üveg meggyet és kicsit belenyomkodjuk a tortaalapba, hogy ne égjen meg. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Madártejkrém:

4 db tojássárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliáscukor
10 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg vaj

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral és másfél deci hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a keveréket, sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat, és ha szép sima, kihűtjük. Ezt a madártej krémet kenjük a tortára, és két órán keresztül hidegben hűtjük, hogy a krém megdermedjen.

Tetejére:

3 dl habtejszín
1 habfixáló

Ezt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Villával hullámokat csinálunk és egy kis darált mákkal megszórjuk.  Egy éjszakára betesszük a hütőbe pihenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése