- Tortaalaphoz:
- 8 db kifli
- 1 l tej
- 3 db tojássárga
- 5dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
A kifliket felkarikázzuk. A tejet összemelegítjük a vajjal. A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük és alacsony lángon a vajas tejbe öntjük és pár percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit. A torta formát kikenjük vajjal. A mákot összekeverjük a porcukorral és a kiflikkel összeforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába és ráöntjük a tejes folyadékot, a tetejére öntjük az üveg meggyet és kicsit belenyomkodjuk a tortaalapba, hogy ne égjen meg. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Madártejkrém:
4 db tojássárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliáscukor
10 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg vaj
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliáscukor
10 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg vaj
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral és másfél deci hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a keveréket, sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat, és ha szép sima, kihűtjük. Ezt a madártej krémet kenjük a tortára, és két órán keresztül hidegben hűtjük, hogy a krém megdermedjen.
Tetejére:
3 dl habtejszín
1 habfixáló
Ezt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Villával hullámokat csinálunk és egy kis darált mákkal megszórjuk. Egy éjszakára betesszük a hütőbe pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése