Piskóta hozzávalói:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
Elkészítés
1. Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
3. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót . Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
4. Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
5. Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
6. A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
7. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
Krém hozzávalói:
500 gramm mascarpone
2dl habtejszín1 habfixáló
4-5 evőkanál kakaópor
ízlés szerint porcukor
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, a mascarponéval, a kakóporral és a porcukorral összekeverem. A piskotát 3-ba vágom, betöltöm a krémmel ( minden krém réteget megszórtam meggyel), és kinder buenóval, mandulával díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése