2016. március 8., kedd

Meggyes gombóc (gluténmentes, tejmentes)


Hozzávalók (28 gombóc):
1 kg főtt, áttört és kihűlt burgonya
25 dkg Barbara kenyér és kelt tésztákhoz liszt
2 db tojás
5 dkg zsír
csipet só

Meggylekvár:
60 dkg meggy
ízlés szerint méz (4ek)
fahéj

A meggyet a mézzel és a fahéjjal lekvárrá főzzük (kb 1 óra). Hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük 10 percig, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és kockára vágjuk. Megtöltjük lekvárral, gombócokká formáljuk. Felforrt sós lobogó vízben addig főzzük,míg fel nem jön a víz tetejére. Egy evőkanál zsíron 20 dkg zsemlemorzsát pirítunk (Mester gluténmentes zsemlemorzsa) és beleforgatjuk a gombócokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése