2014. november 21., péntek
Diós csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg Ráma
1 db tojás
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg olvasztott vaj vagy Rama
10 evőkanál darált darált dió
4 evőkanál porcukor
Továbbá:
2 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a kristálycukros tejben. A lisztet, a Rámát, a tojást, a csipet sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrom. Melegen hagyom, hogy a duplájára keljen. A diót a porcukorral elkerverem. A tésztát kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom a porcukros dióval, majd erre is csöpögtetek egy kis olvasztott vajat. Két oldalról tekerem fel, ahol középen találkozik, ott elvágom a tésztát. Így két rúd tészta lesz. 3 cm vastagságúra vágom a csigákat. Sütőpapírra teszem őket, fél időben megkenem a vanília cukros tejjel és tovább sütöm. Addig sütöm, amíg a hústűn nem marad tészta.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése