2015. január 18., vasárnap
Máglyarakás
Hozzávalók:
12 db kifli
1 kg alma
1 l tej
8 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
6+4 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál sárgabaracklekvár
fahéj
citromlé
vanília aroma
2 db narancs
3 marék durvára vágott dió
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1, A tejbe belereszeljük a két narancs és a citrom héját, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és összeforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
2,Az almákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, fahéjjal, a narancsok és a citrom levével, valamint ízlés szerint kristálycukorral (kb. 4 evőkanál) megpároljuk. Hagyjuk kihűlni.
3, A tojás sárgákat habosra kikeverjük a 6 evőkanál cukorral és hozzáöntjük a kihűlt tejhez.
4, A kifliket karikákra vágjuk.
5, A normál méretű tepsit kivajazzuk, a kifliket megforgatjuk a tejben, és lenyomkodjuk a tepsi aljába.
6, A kiflikre rásimítjuk a párolt almát, megkenjük a lekvárral és megszórjuk a dióval (belenyomkodjuk a lekvárba, hogy ne égjen meg)
7, 20 percre betesszük a sütőbe sülni.
8, A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, pár percre visszatesszük a sütőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése