2015. január 30., péntek

Pudingos piskótás, meggyes kehely



Hozzávalók 4 kehelyhez:

6 tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

1 cs. vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük és hozzáadjuk a fehérjéhez. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral ezután hozzászitáljuk. Úgy keverjük össze a fehérjével, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A pudingot megfőzzük.

A kehely aljára tépkedünk a piskótából, meglocsoljuk pudinggal, megszórjuk meggyel. Majd megint tépkedünk rá piskótát, rálocsolunk pudingot, és megszórjuk meggyel, és így folytatjuk. Kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése