Hozzávalók 4 kehelyhez:
6 tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük és hozzáadjuk a fehérjéhez. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral ezután hozzászitáljuk. Úgy keverjük össze a fehérjével, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A pudingot megfőzzük.
A kehely aljára tépkedünk a piskótából, meglocsoljuk pudinggal, megszórjuk meggyel. Majd megint tépkedünk rá piskótát, rálocsolunk pudingot, és megszórjuk meggyel, és így folytatjuk. Kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése