1 kg darált keksz
6 evőkanál kakópor
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint baracklekvár
ízlés szerint mogyoró és mandula, étcsokoládé kockára vágva
ízlés szerint főzött kávé
ízlés szerint tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, úgy, hogy kókuszgolyó masszát kapjunk. Mindenki ízlés szerint variálhatja a hozzávalókat, a lényeg, hogy egy lágy kókuszgolyó masszát kapjunk.
Ha elkészült a massza, a következőkre lesz szükségünk:
4 evőkanál kókuszreszelék
2 üveg meggybefőtt
30 dkg marcipánmassza
dekormarcipán (gomba) ezt az Édes Ízek torta és édességdekoráció üzletben szerezhetitek be.
1 tábla fehércsokoládé
étcsoki díszítésnek
A masszából félre teszünk 2 marékkal. A meggyet lecsepegtetjük.
A csatos tortaforma alját megszórjuk a kókusszal és a massza harmadát belenyomkodjuk. Erre rászórjuk az egyik üveg meggyet, és rányomkodjuk a massza második harmadát, majd erre a rétegre jön a következő üveg meggy. Ezt befedjük a maradék masszával. Leszedjük a tortaforma külsejét, és ahol oldalt kilátszik a meggy, a félretett masszával befedjük.
A marcipán háromnegyedét kinyújtjuk kör alakúra és rásimítjuk a tortára. A maradék negyed marcipánt lereszeljük és a torta közepére szórjuk, marcipángombákkal díszítjük. Az oldalát megszórjuk a kockára vágott fehér csokoládéval. Étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és díszíthetjük is. A hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése