2016. január 24., vasárnap

Sportszelet (gluténmentes, laktózmentes)




Hozzávalók:


15 dkg darált dió

10 dkg őrölt kókuszreszelék

10 dkg kókuszreszelék

6 dkg puha laktózmentes vaj

3 evőkanál kakaópor vagy karobpor

ízlés szerint  Zero calories, eritrit és sztevia alapú édesítőszer

2 marék mazsola

3 marék meggy

4 evőkanál paleo baracklekvár (cukor nélküli)

laktózmentes tej

rum ízlés szerint


A tetejére:

2 evőkanál szilárd kókuszzsír

2evőkanál kakaópor

2 evőkanál kókuszcukor


Elkészítés:

A diót, a kókuszreszeléket, az őrölt kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, jól összegyúrjuk, hozzáadjuk a baracklekvárt, ízkés szerint rumot és édesítőt, majd annyi tejet, hogy egy kókuszgolyó masszát kapjunk. Ezt követően belekeverjük a mazsolát és a meggyet. Egy kisméretű tepsi, vagy sütőtál alját megszórjuk kókuszreszelékkel, és belenyomkodjuk a masszát. Gőz fölött a kókuszzsírt felolvasztjuk a kakaóporral és a kókuszcukorral, majd ráöntjük a süti tetejére. A hűtőben fél napot pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése