Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg Ráma
1 db tojás
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg Ráma
1 db tojás
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a kristálycukros tejben. A lisztet, a Rámát, a tojást, a csipet sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrom. Melegen hagyom, hogy a duplájára keljen. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a kakaóval elkeverem. A tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem. 3 cm vastagságúra vágom a csigákat. Sütőpapírra teszem őket, és addig sütöm, amíg a hústűn nem marad tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése