Piskóta
12 db tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Apránként hozzá keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Ebbe a habba alacsony fokozaton belekeverjük egyesével a tojássárgáját. Végezetül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Ez a mennyiség egy nagy tepsibe fér bele.
Krém:
6 dl tej
12 evőkanál porcukor
6 evőkanál kakaópor
4 tojás sárgája
6 evőkanál liszt
50 dkg vaj
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Ezt félreteszem. Egy másik tálban a tojássárgáját egy nagyon pici cukorral, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverem. Ezt gőz fölött sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt hozzáadom a kakaós vajhoz. A piskótát 3 részre vágom, megtöltöm a krémmel, úgy hogy a tetejét és a szélét is megkenem. Végül befedem marcipánnal, oldalát mandulával díszítem. A Marcipán tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Megjegyzés: A krémbe 2 üveg meggybefőttet (leve nélkül) is raktam.
- A tortadekorációt a https://sutimania.com/webshop oldaláról rendeltem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése