Hozzávalók:
6 db tojás
csipet só
5 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 üveg sárgabaracklekvár
porcukor
A tojások fehérjét egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Ezután a tojások sárgáját a habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet spatula segítségével beleforgatunk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk egy spatulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk, és megkenjük lekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése