·
50 dkg liszt
·
5 dkg vaj
·
3 dl tej
·
2.5 dkg élesztő
·
2 db tojássárga
·
1 teáskanál cukor
·
1 csipet só
TÖLTELÉKHEZ (diós,
mákos)
·
20 dkg mák/dió
·
10 dkg cukor
·
2 dl tej
TÖLTELÉKHEZ (kakaós)
15 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
TETEJÉRE
·
1 db tojás
·
1 evőkanál tej
Langyosítsd meg a
tejet, add hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg
megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a megkelt élesztőt, az
olvasztott vajat, a tojássárgáját, a sót és a maradék langyos tejet. Jól gyúrd
össze a tésztát. Ne lepődj meg, a szokásosnál lágyabb masszát kell kapnod. Ha
szükséges, adj még hozzá lisztet. Takard le, és keleszd körülbelül 50 percig. Közben
készítsd el a tölteléket, a porcukrot keverd össze a darált mákkal, és öntsd le
a forró tejjel. Amikor a tészta a duplájára emelkedik, borítsd lisztezett
deszkára, gyúrd át, és vedd ketté. Nyújtsd mindkét részt téglalap alakúra,
és kend meg a töltelékkel. A tésztát tekerd fel, mint a bejglit. Tedd a rudakat
kivajazott, liszttel megszórt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, takard le,
és pihentesd még 30 percig. A tejet keverd össze a villával felvert tojással,
és kend a tekercsek tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon
25-30 perc alatt aranybarnára. Ha a teteje túlságosan pirul, takard le
sütőpapírra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése