2023. szeptember 7., csütörtök

Mákos- Diós - Kakaós Kalács



 

TÉSZTÁHOZ(2 rúd)


·         50 dkg liszt

·         5 dkg vaj

·         3 dl tej

·         2.5 dkg élesztő

·         2 db tojássárga

·         1 teáskanál cukor

·         1 csipet 


TÖLTELÉKHEZ (diós, mákos)

·         20 dkg mák/dió

·         10 dkg cukor

·         2 dl tej

TÖLTELÉKHEZ (kakaós)

15 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor


TETEJÉRE

·         1 db tojás

·         1 evőkanál tej

 

Langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a sót és a maradék langyos tejet. Jól gyúrd össze a tésztát. Ne lepődj meg, a szokásosnál lágyabb masszát kell kapnod. Ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Takard le, és keleszd körülbelül 50 percig. Közben készítsd el a tölteléket, a porcukrot keverd össze a darált mákkal, és öntsd le a forró tejjel. Amikor a tészta a duplájára emelkedik, borítsd lisztezett deszkára, gyúrd át, és vedd ketté. Nyújtsd mindkét részt téglalap alakúra, és kend meg a töltelékkel. A tésztát tekerd fel, mint a bejglit. Tedd a rudakat kivajazott, liszttel megszórt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, takard le, és pihentesd még 30 percig. A tejet keverd össze a villával felvert tojással, és kend a tekercsek tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára. Ha a teteje túlságosan pirul, takard le sütőpapírra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése