2023. szeptember 7., csütörtök

Vaníliás csiga

 




Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg Ráma
1 db tojás
csipet só


A töltelékhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 ek. cukor


Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a kristálycukros tejben. A lisztet, a Rámát, a tojást, a csipet sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrom. Melegen hagyom, hogy a duplájára keljen. A töltelékhez sűrű pudingot főzünk.  A tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, és feltekerem, 3 cm vastagságúra vágom a csigákat. Sütőpapírra teszem őket, hagyom újra megkelni, és addig sütöm, amíg a hústűn nem marad tészta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése