50 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg Ráma
1 db tojás
csipet só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 ek. cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom
a kristálycukros tejben. A lisztet, a Rámát, a tojást, a csipet sót
összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrom.
Melegen hagyom, hogy a duplájára keljen. A töltelékhez sűrű pudingot
főzünk. A tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, és feltekerem, 3 cm
vastagságúra vágom a csigákat. Sütőpapírra teszem őket, hagyom újra megkelni,
és addig sütöm, amíg a hústűn nem marad tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése