2023. október 21., szombat

Gyümölcskosárka


 HOZZÁVALÓK

Piskóta:

7 ek. liszt

7 ek. cukor vagy barnacukor

7 db tojás

1 db sütőpor

1 db vaníliás cukor

csipet só

 

ELKÉSZÍTÉS

·         A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adunk egy csipet sót és elkezdjük habbá verni, közben apránként adagolva hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot.

·         A habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját.

·         A lisztet és a sütőport beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan, nagy mozdulatokkal elkeverjük.

·         Mini kosárkaformába öntjük, majd 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.

 

Túrókrém:

50 dkg túró

5 dl növényi tejszín

10 dkg porcukor

1 citromból nyert citromlé

1 citromból nyert citromhéj

1 csomag vaníliás cukor

 

·       A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsart citromlét. A cukrászhabból vagy növényi tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túrós keveréket.

Krémet habzsákba kanalazzuk és rányomjuk a kosárkák tetejére. Gyümölcsökkel (én kivit, epret, barackot használtam) díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése