HOZZÁVALÓK
Piskóta:
7 ek. liszt
7 ek. cukor vagy barnacukor
7 db tojás
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
csipet só
ELKÉSZÍTÉS
·
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez
adunk egy csipet sót és elkezdjük habbá verni, közben apránként adagolva
hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot.
·
A habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és
egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját.
·
A lisztet és a sütőport beleszitáljuk a tojásos
masszába. Fakanállal óvatosan, nagy mozdulatokkal elkeverjük.
·
Mini kosárkaformába öntjük, majd 200 fokon kb.
20 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.
Túrókrém:
50 dkg túró
5 dl növényi
tejszín
10 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
· A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot,
az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsart citromlét. A
cukrászhabból vagy növényi tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a
túrós keveréket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése