Piskóta:
8 ek. liszt
8 ek. cukor vagy barnacukor
8 db tojás
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
csipet só
ELKÉSZÍTÉS
·
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez
adunk egy csipet sót és elkezdjük habbá verni, közben apránként adagolva
hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot.
·
A habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és
egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját.
·
A lisztet, a kakaóport és a sütőport
beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan, nagy mozdulatokkal
elkeverjük.
·
Sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába
öntjük. Szépen elsimítjuk, majd 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Tűpróbát
érdemes végezni.
Gesztenyekrém:
HOZZÁVALÓK
0,5 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj vagy margarin
15 – 25 dkg porcukor ízlés szerint – először próbáljuk ki a kevesebbel
és utána adagoljuk ízlés szerint.
1 cs. vaníliás cukor
500 g (2 csomag) gesztenye massza
ELKÉSZÍTÉS
·
Két csomag vaníliás pudingporból és fél liter
tejből egy sűrű pudingot főzünk. Cukrot ne adjunk hozzá. Hűlni hagyjuk
·
A vajat és a cukrot egy tálban a robotgéppel
habosra keverjük. Majd hozzátesszük a 1,5 csomag lereszelt gesztenye masszát és
a vaníliás cukrot.
·
Ezt a vajas gesztenyekrémet a kihűlt pudinghoz
adjuk és az egészet összekeverjük.
Összeállítás:
A piskótát 3 részre vágjuk. A
krémet 3 részre osztjuk. Piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém (oldalára
is hagyjunk). Marcipánt kb. akkorára kinyújtjuk, amekkora a tortaformánk alja. Tortaforma
alját ráhelyezzük a marcipánra és körbe vágjuk. A méretre vágott marcipánt
ráhelyezzük a tortára. Oldalát csokiforgáccsal burkoljuk. Tetejét ízlés szerint
díszítjük (én tejszínhabrózsákkal és lereszelt gesztenyével díszítettem).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése