Hozzávalók:
1,2 l víz
4 cs. vaníliás pudingpor
2x15 dkg porcukor
4 cs. vaníliás cukor
7 db tojásfehérje
50 dkg leveles tészta
Elkészítés:
1, A leveles tésztából két lapot sütünk, az egyiket kockára vágjuk sütés előtt, mindkettőt megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.
2, 1 liter vizet 15 dkg cukorral és a 4 vaníliás cukorral felforralunk.
3, 2 dl vízzel a pudingporokat csomómentesre keverjük.
4, A 7 db tojásfehérjét kemény habbá verjük 15 dkg porcukorral.
5, A felforrt vizet lehúzzuk a tűzről és a csomómentesre kevert pudingport hozzáöntjük. Mikor szép fényes és csomómentes, még forrón hozzáöntjük apránként a tojásfehérjét. Jól elkeverjük.
6, Mikor a lapok és a krém is kihűlt, összeállítjuk a süteményt. A tepsiben lévő lapon egyenletesen elsimítjuk a krémet, a kockára vágott lapokat a tetejére helyezzük, porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése