2013. október 28., hétfő

Csörögefánk


Hozzávalók:

1 evőkanál tej
1 dkg élesztő
25 dkg liszt
5 dkg vaj
csipet só
1 evőkanál rum
5 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl tejföl

Elkészítés:
1 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalókkal jól összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 10 cm-es négyzeteket vágunk, a közepén 2 vonalat húzunk és a négyzetek sarkát áthúzzuk rajta. (ábra)

Bő, forró olajban, vagy zsírban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Vaníliás porcukorral meghintjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése