2013. október 19., szombat

Hókifli







Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1 dl tejföl
A töltelékhez:
ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túró
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a tojást, a sót, a tejfölt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy órát pihentetjük, utána késfok vastagságúra nyújtjuk. Négyszögletes lapokat (kb. 6x6 cm) vágunk belőle, és a választott töltelékből ( én szilvalekvárt használtam) mindegyik csücskére rakunk egy keveset. A tésztadarabokat összegöngyöljük, és kifliket formálunk belőle. Egy másik formázási lehetőség: kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, közepébe belerakjuk a tölteléket, és összehajtjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük, vaníliás porcukorba hempergetjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése