Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1 dl tejföl
A töltelékhez:
ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túró
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a tojást, a sót,
a tejfölt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy órát pihentetjük, utána
késfok vastagságúra nyújtjuk. Négyszögletes lapokat (kb. 6x6 cm) vágunk
belőle, és a választott töltelékből ( én szilvalekvárt használtam)
mindegyik csücskére rakunk egy keveset. A tésztadarabokat
összegöngyöljük, és kifliket formálunk belőle. Egy másik formázási lehetőség: kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, közepébe belerakjuk a tölteléket, és összehajtjuk. Forró sütőben
aranysárgára sütjük, vaníliás porcukorba hempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése