Hozzávalók:
1 ( 26 cm átmérőjű, alján kikent) tortaformaA tésztához:
150 g joghurt
2 tojás
150 ml étolaj
2 evőkanál citromlé
150 g cukor 2 tasak vanillin cukor
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor
A tetejére:
400 g tejszín2-3 tasak habfixáló
300 g barackos joghurt
200 g barack
Sütési idő: kb. 30 perc
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a
joghurtot, tojást, olajat, citromlevet, cukrot és vanillincukrot
keverőtálba tesszük. A konyhai robotgéppel jól összekeverjük. A
sütőporral alaposan elkevert lisztet rövid idő alatt belekeverjük.
2. A tésztát az előkészített tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd az előmelegített sütő alsó rácsára tesszük.
3. Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tortalapot a forma aljával együtt süteményrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
4. Ezután a tortalapot leválasztjuk a forma aljáról, és tortástálra rakjuk.
5. A tetejéhez a tejszínből habfixálóval
kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a barackos joghurtot. A krémet
nagy hűtőtasakba töltjük, a tasak egyik sarkából nagyobb darabot
levágunk és a tortalapra pöttyöket nyomunk.
6. Felvágott barackkal díszítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése