2013. október 18., péntek

Epres túrótorta

 

Hozzávalók:



A tésztához:

1 ( 26 cm átmérőjű, alján kikent) tortaforma ( jobb a sütőpapír!!!)
A tésztához:
150 g joghurt
2 tojás
150 ml étolaj
2 evőkanál citromlé
150 g cukor 2 tasak vanillin cukor
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor


A túróhoz:

50 dkg túró
2 vaníliás cukor
1 citrom héja és ízlés szerint a leve
porcukor
2 evőkanál tejföl

Tetejére:

40 dkg eper

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a joghurtot, tojást, olajat, citromlevet, cukrot és vanillincukrot keverőtálba tesszük. A konyhai robotgéppel jól összekeverjük. A sütőporral alaposan elkevert lisztet rövid idő alatt belekeverjük.
2. A tésztát az előkészített tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd az előmelegített sütő alsó rácsára tesszük.
3. Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tortalapot a forma aljával együtt süteményrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
4. Ezután a tortalapot leválasztjuk a forma aljáról, és tortástálra rakjuk.
5. A tortát ketté vágjuk ( nagyon puha, és könnyű a tésztája, nem kell megijedni ha törik, de profi kéz kell a vágásához!!), a közepébe töltjük a túrót ( a túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a citrom reszelt héjával, és levével, valamint ízlés szerinti porcukorral), rá vékony szeletekre vágott epret teszek.
6. A felső piskóta réteget vékonyan megkenjük túróval, és rá szintén eper szeletek jönnek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése