Hozzávalók:
A tésztához:
1 ( 26 cm átmérőjű, alján kikent) tortaforma ( jobb a sütőpapír!!!)A tésztához:
150 g joghurt
2 tojás
150 ml étolaj
2 evőkanál citromlé
150 g cukor 2 tasak vanillin cukor
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor
A túróhoz:
50 dkg túró
2 vaníliás cukor
1 citrom héja és ízlés szerint a leve
porcukor
2 evőkanál tejföl
Tetejére:
40 dkg eper
Elkészítés:
1. A sütőt
előmelegítjük. A tésztához a joghurtot, tojást, olajat, citromlevet,
cukrot és vanillincukrot keverőtálba tesszük. A konyhai robotgéppel jól
összekeverjük. A sütőporral alaposan elkevert lisztet rövid idő alatt
belekeverjük.
2. A tésztát az előkészített tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd az előmelegített sütő alsó rácsára tesszük.
3. Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tortalapot a forma aljával együtt süteményrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
4. Ezután a tortalapot leválasztjuk a forma aljáról, és tortástálra rakjuk.
5. A
tortát ketté vágjuk ( nagyon puha, és könnyű a tésztája, nem kell
megijedni ha törik, de profi kéz kell a vágásához!!), a közepébe töltjük
a túrót ( a túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a citrom
reszelt héjával, és levével, valamint ízlés szerinti porcukorral), rá
vékony szeletekre vágott epret teszek.
6. A felső piskóta réteget vékonyan megkenjük túróval, és rá szintén eper szeletek jönnek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése