Piskóta hozzávalói:
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A tésztához a tojásokat válaszd szét. A
sárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral keverd krémesre. A
fehérjéből kemény habot készíts, folyamatosan hozzáadva a maradék
cukrot. Keverd egybe őket. A lisztben keverd el a sütőport. Tedd bele a
masszába a sütőporos lisztet. Egy evőkanál kakaóport keverj bele. A
sütőben 180 fokon kb 20-30 percig sütöm, de tűpróbaszerűen érdemes
sütni.
A krém hozzávalói:
3 dl tej6 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
2 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
30 dkg vaj
A puha vajat és a cukrot habosra
keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Ezt félreteszem. Egy másik
tálban a 2 tojássárgáját egy nagyon pici cukorral, a liszttel és a
tejjel csomómentesre keverem. Ezt gőz fölött sűrű krémmé főzöm, majd
kihűtöm. Mikor kihűlt hozzáadom a kakaós vajhoz. A csokis piskótát 3ba
vágom, megtöltöm a krémmel, úgy hogy a tetejét és a szélét is megkenem.
Végül befedem marcipánnal, oldalát mandulával díszítem. A Marcipán
tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
-
Megjegyzés: A krémbe 1 üveg meggybefőttet is szoktam rakni, úgy még finomabb :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése