2013. október 15., kedd

Marcipános csokitorta






Piskóta hozzávalói:

6 tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor


A tésztához a tojásokat válaszd szét. A sárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral keverd krémesre. A fehérjéből kemény habot készíts, folyamatosan hozzáadva a maradék cukrot. Keverd egybe őket. A lisztben keverd el a sütőport. Tedd bele a masszába a sütőporos lisztet. Egy evőkanál kakaóport keverj bele. A sütőben 180 fokon kb 20-30 percig sütöm, de tűpróbaszerűen érdemes sütni.


A krém hozzávalói:

3 dl tej
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
2 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
30 dkg vaj
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Ezt félreteszem. Egy másik tálban a 2 tojássárgáját egy nagyon pici cukorral, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverem. Ezt gőz fölött sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt hozzáadom a kakaós vajhoz. A csokis piskótát 3ba vágom, megtöltöm a krémmel, úgy hogy a tetejét és a szélét is megkenem. Végül befedem marcipánnal, oldalát mandulával díszítem. A Marcipán tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

  • Megjegyzés: A krémbe 1 üveg meggybefőttet is szoktam rakni, úgy még finomabb :)

     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése