2013. október 18., péntek

Csokis, mazsolás puszedli

Hozzávalók:

24 db puszedlihez:
75 g puha vaj
75 g porcukor
75 g barna cukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
175 g sima liszt
fél teáskanálnyi sütőpor
50 g mazsola
100 g tej-, vagy étcsokoládé

Elkészítés:

1, A sütőt melegítsd fel 180 fokra. Ha nincs sütőpapírod, akkor kenőtollal kenj ki két tepsit olajjal. A vajat és a kétféle cukrot tedd egy tálba.
2, A vajat és a cukrokat addig keverd, amíg csomómentes és krémes lesz.
3. A vaníliaaromát öntsd a tojáshoz, és keverd el. A tojásos keveréket ezután folyamatos keverés mellett csorgasd a cukros vajhoz.
4. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd össze, majd szórd bele a mazsolát, és a kis kockákra vágott csokoládét.
5. Teáskanállal kis gombócokat kanalazd a tepsibe.
6. Lapítsd el a kis gombócokat és szórd meg mandulával.
7. A puszedlik 10 perc alatt aranysárgára sülnek a sütőben.

Megjegyzés:

Fontos, hogy ne süssük túl a puszedliket, mert akkor kemények lesznek. Ennek a puszedlinek puhának kell lennie. A tejcsoki és a mazsola nagyon finom együtt, de más párosítást is ki lehet próbálni pl. fehér csoki-aszalt szilva vagy mogyoró-sárgabarack párosítást, de bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, csokoládét bele lehet tenni. Én mindig két adagot sütök egyszerre, mert hiába írja, hogy 24 db lesz belőle, sose jön ki annyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése