Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt10 dkg keserű csoki
12,5 dkg darált mogyoró
25 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojás
1 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Szűrjük le a
meggyet, és jól csepegtessük le. A csokit vágjuk durvára. Keverjük össze
egy tálban a lisztet a sütőporral, a mogyoróval és a csokidarabokkal.
Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a cukorral, majd egyenként
adjuk hozzá a tojásokat, aztán a rumot és a fahéjat is. Keverjük a
masszához a lisztkeveréket, majd adjuk hozzá a meggyet. Töltsük a
tésztát a formákba, majd süssük 20-25 percig. Isteni finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése