2013. október 18., péntek

Tepsis burgonya

 

Hozzávalók:

8 db burgonya
Kolozsvári szalonna kockára vágva
1 nagyobb lila hagyma
1 nagy doboz tejföl
majonéz
bors
piros paprika
oregano
majoranna

Elkészítés:

A kockára vágott burgonyát,és az apróra vágott lila hagymát egy tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk piros paprikával. A szalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Beleöntjük egy közepes sütőtálba. A tejfölt a majonézzel, sóval, borssal, majorannával, oregánoval összekeverjük és ráöntjük a sütőtálba öntött krumplira. Alufóliával lefedjük és pároljuk, mikor félig megsült a krumpli, levesszük róla a fóliát és megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése