Hozzávalók: (közepes tepsi)
Tésztához:
20 dkg margarin
40 dkg liszt1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
csipet só
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl1 evőkanál rum
Töltelékhez:
2 kg tisztított alma lereszelve1 evőkanál fahéj
kb. 8 evőkanál cukor
ízlés szerint rum (kb. 1 evőkanál)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, sóval
elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot,
vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a rumot és a tejfölt.
Ízlés szerint elkészítjük a tölteléket (lereszeljük az almát, és a cukorral, rummal, fahéjjal pár percig dinszteljük). A tésztát két részre osztjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk a tészta felét, megszórjuk egy pici zsemlemorzsával. Ráöntjük a
tölteléket (a folyadékot nem) és rárakjuk a tészta másik felét. Villával megszúrkáljuk. Közepes lángon aranybarnára
sütjük. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése