2013. október 18., péntek

Almás pite

 

Hozzávalók: (közepes tepsi)

Tésztához:
20 dkg margarin
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
csipet só
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl
1 evőkanál rum

Töltelékhez:

2 kg tisztított alma lereszelve
1 evőkanál fahéj
kb. 8 evőkanál cukor
ízlés szerint rum (kb. 1 evőkanál)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a rumot és a tejfölt. Ízlés szerint elkészítjük a tölteléket (lereszeljük az almát, és a cukorral, rummal, fahéjjal pár percig dinszteljük). A tésztát két részre osztjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk a tészta felét, megszórjuk egy pici zsemlemorzsával. Ráöntjük a tölteléket (a folyadékot nem) és rárakjuk a tészta másik felét.  Villával megszúrkáljuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése