Hozzávalók:
A tésztához:
- 240 g liszt
- 120 g vaj/margarin
- 60 g cukor
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- só
- sütőpor (20 g)
- 1 citrom reszelt héja
- 500 g tehéntúró
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 50 g mazsola
A díszítéshez
- 4 tojásfehérje
- 100 g porcukor
- baracklekvár
A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, fél óráig pihentetjük, lisztezett deszkán 1 cm vastagságú lapra kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél világos rózsaszínűre félig megsütjük. Közben a túrót áttörjük a cukorral és a tojássárgákkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mazsolát (én nem tettem bele), végül óvatosan kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt rásimítjuk a félig megsült tésztára és készre sütjük. A díszítésre szánt tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, nyomózsákba tesszük és megrácsozzuk vele a túró tetejét. Még annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab egy kis színt kapjon. A sütőből kivéve a habrácsok közeit megkenjük lekvárral. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése