Tészta:
22,5 dkg Győri Édes natúr keksz
7,5 dkg vaj
Krém:
50 dkg mascarpone
150 ml frissen facsart citromlé
3 citromból nyert citromhéj
18 dkg cukrozott sűrített tej
4 ek porcukor
3 db nagy lapzselatin
6 ek meleg víz
2 tk vanília kivonat
Ízlés szerint gyümölcs ( eper, kiwi, barack, szőlő)
Elkészítés:
Tészta:
1. A kekszet késes aprítóban ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal.
2. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd kihűtjük.
Krém:
3. A lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd 6 ek. jó meleg vízben feloldjuk, valamelyest lehűtjük.
4. A mascarponét a citromok lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a cukrozott sűrített tejjel és a porcukorral homogénre keverjük. Végül hozzákeverjük a hűlő zselatint is.
5. A krémet a kihűlt tészta tetejére kanalazzuk a tortaformában, és elsimítjuk a tetejét.
6. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a gyümölcsökkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése