- 25 dkg Schar mix b liszt
- 12,5dkg laktózmentes margarin
- 1 tojás+1 sárgája
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 ek. tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint pici Norbi update Lowely Sweet
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, belereszeljük a citrom héját. Ezt elmorzsoljuk a margarinnal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Állni hagyjuk.
A töltelék hozzávalói:
1 kg alma
fahéj 3 ek. méz
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, hagyjuk állni. A tésztát két részre szedjük, az egyik felét kör alakú jénaiba nyomkodjuk. Az almát kinyomkodjuk és egy másik tálba tesszük, hozzáadunk ízlés szerint fahéjat és mézet, kézzel összekeverjük és ráöntjük a tésztára. A tölteléket befedjük a másik fél tésztával (formákat szaggathatunk ki), lekenjük tojássárgájával és villával megszurkáljuk. Aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése