2016. április 22., péntek

Almás pite (gluténmentes)


Hozzávalók:

  • 25 dkg Schar mix b liszt
  • 12,5dkg laktózmentes margarin
  • 1 tojás+1 sárgája
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 ek. tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint pici Norbi update Lowely Sweet

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, belereszeljük a citrom héját. Ezt elmorzsoljuk a margarinnal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Állni hagyjuk.

A töltelék hozzávalói:
1 kg alma
fahéj 3 ek. méz

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, hagyjuk állni. A tésztát két részre szedjük, az egyik felét kör alakú jénaiba nyomkodjuk. Az almát kinyomkodjuk és egy másik tálba tesszük, hozzáadunk ízlés szerint fahéjat és mézet, kézzel összekeverjük és ráöntjük a tésztára. A tölteléket befedjük a másik fél tésztával (formákat szaggathatunk ki), lekenjük tojássárgájával és villával megszurkáljuk. Aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése