- 37 dkg Schar mix b liszt
- 19 dkg laktózmentes margarin
- 2 tojás+1 sárgája
- 2/3 zacskó sütőpor
- 1 ek. tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint pici Norbi update Lowely Sweet
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, belereszeljük a citrom héját. Ezt elmorzsoljuk a margarinnal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Állni hagyjuk.
A töltelék hozzávalói:
- 2 üveg meggybefőtt
- 1 szamóca ízű pudingpor (haas, gluténmentes)
- ízlés szerint Norbi update Lowely Sweet
- 2 marék durvára vágott dió
A meggyet lecsöpögtetjük. A meggylevet elkeverjük a pudingporral és az édesítővel, majd megfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a meggyet.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik részét a sütőpapírral bélelt tepsibe (nagy) terítjük, megszórjuk a dióval és ráöntjük a tölteléket. Erre simítjuk a másik kinyújtott tésztát, lekenjük egy tojás sárgájával és megszurkáljuk villával. Aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése