2016. április 1., péntek

Túrós batyu és fahéjas csiga (glutén-és laktózmentes)




Hozzávalók:
500 g Schär Bread Mix – Mix B
csipet só
1 csomag instant élesztő (gluténmentes)
2 csapott ek. útifűmaghéj
3 dl langyos víz
2 tojás
4 ek. olvasztott zsír
3 ek. méz

A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt és hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, jól kidolgozzuk a tésztát és 1 óráig hagyjuk megkelni.

Túrós töltelék:
25 dkg laktózmentes túró
1 citrom reszelt héja és pár csepp citrom leve
ízlés szerint norbi update lovely sweet
fél evőkanál laktózmentes tejföl

Fahéjas töltelék
1 és fél evőkanál zsír
fahéj ízlés szerint
norbi update lovely sweet

A tészta egyik felét kinyújtjuk, négyzeteket vágunk, közepére túrót helyezünk és átlóban összeragasszuk a tésztát, megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A tészta másik felét kinyújtjuk, megkenjük a fahéjas töltelékkel, feltekerjük, csigákat vágunk és megszórjuk mandulával. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése