Sima
piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
csipet só
3 evőkanál liszt
1 evőkanál vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
A lisztet, a sütőport
elkeverjük a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény
habbá verjük a csipet sóval és a cukorral. Hozzákeverjük a sárgáját, majd
beleszitáljuk a lisztes keveréket, óvatosan átkeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes
méretű tepsiben megsütjük.
Kakaós
piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
csipet só
1,5 evőkanál liszt
1,5 evőkanál kakaópor
1 evőkanál vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
A fentihez hasonlóan
piskótát sütünk.
Diós
piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
csipet só
1 evőkanál liszt
2 evőkanál darált dió
1 evőkanál vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
A fentihez hasonlóan
piskótát sütünk.
Vaníliás
krém:
1,5 csomag vaníliás puding
1 liter tej
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor
A tejet felforraljuk. A tojássárgákat, a
vaníliás cukrot, a cukrot és a pudingport csomómentesre keverjük. A meleg tejből hozzákeverünk a hőkiegyenlítés
miatt, majd hozzáöntjük a maradék tejhez és tovább főzzük, amíg szép krémes
lesz. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le. A krémet tányérral letakarva
kihűtjük, közben néha megkeverjük.
Narancs
szirup
fél liter víz
4 evőkanál cukor
1 citrom héja
1 narancs héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint rum
A hozzávalókat
egybekeverjük és felforraljuk.
A somlói összeállítása:
A
három piskótát összetépkedjük, majd rétegezzük a krémmel. Minden piskóta
réteget meglocsoljuk a narancs sziruppal, megszórjuk apróra vágott dióval és
mazsolával, majd öntünk rá a krémből. A rétegezést addig csináljuk, míg
elfogynak a hozzávalók.
Tejszínhabbal és
Nesquik csokiöntettel tálaljuk. Megszórhatjuk dióval, vagy mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése