Hozzávalók:
Tészta: 7 db tojás
7 ek cukor
7 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 vanília rúd vagy vanília sűrítmény ízlés szerint
Csipet só
Krém:
1 csomag Dr. Oetker Süti Puding Oroszkrém tortához (+ cukor, tej)
2, 5 dl Hulala
Tetejére: Gyümölcsök ízlés szerint (eper, kiwi, barack, szőlő, ananász)
Elkészítés:
Tészta:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni, közben kanalankét hozzáadjuk a cukrot majd a vaníliás cukrot és a vanília sűrítményt.
2. A tojássárgájákat egyesével hozzákeverjük a kemény habhoz a robotgép alacsonyabb fokozatán.
3. Végül a lisztet a sütőporral beleszitáljuk a tojássárgájás habhoz és fakanállal óvatosan, hogy ne törjön össze belekeverjük.
4. Egy 28 cm-es tortaformába tesszük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
5. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
Krém:
1. A pudingot a tasakon leírtak alapján elkészítjük majd hagyjuk kihűlni.
2. A hideg Hulalát kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz apránként hozzákeverjük.
3. A krémet kb. 3 részre osztjuk, és betöltjük a tortába. A tetejét és az oldalát is kenjük be.
4. Oldalát mandulaforgáccsal díszítjük, tetejét gyümölcsökkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése