2013. november 5., kedd

Zserbó


Hozzávalók:

45 dkg liszt,
20 dkg zsír,
5 dkg cukor
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
csipetnyi só
kb 1 dl tejföl
1 dl tej
1 kis üveg lekvár
35 dkg darált dió
15 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanálnyi olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet, a zsírt, az 5 dkg cukrot, tojássárgáját, csipetnyi sót, az élesztős tejjel és a tejföllel jól összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, tepsi nagyságúra mind a hármat kinyújtjuk. A diót összekeverjük a porcukorral. Az első tésztalapot tepsibe fektetjük és megkenjük a fél üveg lekvárral, rászórjuk a fél diót. Erre jön a következő lap, megkenjük a maradék lekvárral, rászórjuk a maradék diót. Erre ráhelyezzük az utolsó lapot, villával megszurkáljuk és más fél órát pihentetni hagyjuk.  Előmelegített sütőben közepes lángon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt bevonjuk csokimázzal. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk 2 evőkanál olajjal, majd elsimítjuk a süti tetején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése