2013. október 18., péntek

Epertorta

 

Hozzávalók:

1 ( 26 cm átmérőjű, alján kikent) tortaforma
A tésztához:
150 g joghurt
2 tojás
150 ml étolaj
2 evőkanál citromlé
150 g cukor 2 tasak vanillin cukor
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor

A tetejére:

400 g tejszín
2-3 tasak habfixáló
300 g epres joghurt
200 g eper

Sütési idő: kb. 30 perc


Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a joghurtot, tojást, olajat, citromlevet, cukrot és vanillincukrot keverőtálba tesszük. A konyhai robotgéppel jól összekeverjük. A sütőporral alaposan elkevert lisztet rövid idő alatt belekeverjük.
2. A tésztát az előkészített tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd az előmelegített sütő alsó rácsára tesszük.
3. Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tortalapot a forma aljával együtt süteményrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
4. Ezután a tortalapot leválasztjuk a forma aljáról, és tortástálra rakjuk.
5. A tetejéhez a tejszínből habfixálóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk az epres joghurtot. A krémet nagy hűtőtasakba töltjük, a tasak egyik sarkából nagyobb darabot levágunk és a tortalapra pöttyöket nyomunk.
6. Felvágott eperrel díszítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Megjegyzés: Más gyümölcsből is lehet csinálni, de akkor figyelni kell, hogy olyan ízesítésű joghurtot tegyünk a krémbe pl. ha barackkal díszítjük akkor barackjoghurtot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése